2122 KON
2122 KON

РОЗКРИТТЯ ВУЛИЦІ

Головний вхід до комплексу - з вулиці Коновальця. Існуюча вілла стає центральним елементом вхідної групи. По обидві сторони від вілли влаштовано однорівневі простори, що з'єднують віллу з комплексом та виконують функіцю буферного простору. Тут зосереджено рецепцію, хол для очікувань та приміщення для зберігання велосипедів і дитячих возиків. Об'єм комплексу з вулиці Коновальця візуально розділено на два цегляні блоки, праворуч та ліворуч від вілли. Поділ фасаду за матеріалом та окремі заглиблення дають відчуття окремих будівель, а не суцільного об’єму.

2122 KON
2122 KON
2122 KON

2122 KON

ПРОСТІР

Просторове вирішення житлового комплексу забезпечує затишну приватність у внутрішньому дворі. Головний вхід до комплексу - з вулиці Коновальця. Існуюча вілла стає центральним елементом вхідної групи. По обидві сторони від вілли влаштовано однорівневі простори, що з'єднують віллу з комплексом та виконують функіцю буферного простору. Тут зосереджено рецепцію, хол для очікувань та приміщення для зберігання велосипедів і дитячих возиків.

2122 KON
2122 KON
2122 KON
2122 KON
2122 KON

Розріз комплексу в контексті існуючої вілли

2122 KON

ТЕКСТУРИ

До висоти третього поверху будівля оздоблена цеглою вузького формату з теплим відтінком. Верхній рівень пентхаусів виконано в світлому камені. Контраст двох матеріалів добре працює на загальгний образ вулиці Коновальця. Тепла цегла виділяє трьохповерховий об'єм, нижче лінії карнизів сусідніх будинків. Білий камінь додає легкості верхньому втопленому рівню та розчиняє його на фоні неба.Для більшості фасадних площин з цегли застосовано принцип подвійного фасаду з ефектом лоджій для другого та третього поверхів.Таким чином простір квартир плавно переходить в простір вулиці через відкриті приватні лоджії.

2122 KON
2122 KON
2122 KON
2122 KON
2122 KON
2122 KON

Житло на вулиці Коновальця має надзвичайну цінність для мешканців та для міста. Враховуючи сформовану забудову вулиці з багатьма віллами, для нової будівлі важливо зберегти пропорції та простір, притаманний середовищу. Розкриття нового житла до вулиці Коновальця та відступи від існуючої вілли підтримує силует вулиці та додає відчуття простору, який переходить з вулиці, попри віллу, у внутрішній двір.

В дворі достатьно площі для затишного скверу з цінними деревами та дитячого майданчику. Ззовні перед будівлею простір пішохідного тротуару розширено до вілли. Забезпечуючи нормативні відстані від меж ділянки, червоних ліній та сусідньої забудови, планувальна структура будівлі формує комфортний внутрішній двір. Спершу ми потрапляємо до об'єму рецепції по обидві сторони від вілли. Проходячи консьєржа, заходимо у двір будинку. Звідси рухаємось до однієї зі сходових кліток. В'їзд до підземного паркінку передбачено зі сторони вулиці Гіпсової.

Просторове вирішення житлового комплексу забезпечує затишну приватність у внутрішньому дворі. Головний вхід до комплексу - з вулиці Коновальця. Існуюча вілла стає центральним елементом вхідної групи. По обидві сторони від вілли влаштовано однорівневі простори, що з'єднують віллу з комплексом та виконують функіцю буферного простору. Тут зосереджено рецепцію, хол для очікувань та приміщення для зберігання велосипедів і дитячих возиків. Об'єм комплексу з вулиці Коновальця візуально розділено на два цегляні блоки, праворуч та ліворуч від вілли. Поділ фасаду за матеріалом та окремі заглиблення дають відчуття окремих будівель, а не суцільного об’єму. 

До висоти третього поверху будівля оздоблена цеглою вузького формату з теплим відтінком. Верхній рівень пентхаусів виконано в світлому камені. Контраст двох матеріалів добре працює на загальний образ вулиці Коновальця. Тепла цегла виділяє трьохповерховий об'єм нижче лінії карнизів сусідніх будинків. Білий камінь додає легкості верхньому втопленому рівню та розчиняє його на фоні неба. Для більшості фасадних площин з цегли застосовано принцип подвійного фасаду з ефектом лоджій для другого та третього поверхів. Таким чином простір квартир плавно переходить в простір вулиці через відкриті приватні лоджії.

Місце: Україна, Львів, вул. Коновальця 114-116  
Дата: 2022  
Архітектори проекту: Тарас Сулик, Антон Кобзєв, Кирило Старов, Катерина Калетинець 
Конкурсний проєкт, 1 місце